ZEOLIT

Prezentare Zeolit

Zeolitul, sau „piatra care fierbe", este un mineral, la fel ca si sarea de bucatarie, format din aluminosilicati naturali hidratati de calciu, sodiu, potasiu, magneziu.

Are structura reticulara, avand capacitatea de a pierde si a castiga reversibil apa intr-o proportie uimitoare, de pana la 15%, de a-si schimba cationii constituenti, fapt ce ii confera capacitati exceptionale de absorbtie, desorbtie si schimb ionic. Aceste proprietati pot fi folosite pentru eliminarea metalelor grele din organism,si a toxinelor in general, reducerea bolilor intestinale, bolilor metabolice, infectii virale sau bacteriene si cancer.

Zeolitii sunt un grup de minerale cu structura cubica in forma de fagure, fiind minerale rare incarcate, negativ, proptietate unica in regnul mineral.

Efectul structurii si incarcarii magnetice este ca zeolitul atrage metalele grele si toxinele si le captureaza pur si simplu.Toxinele intra si nu mai pot iesi. Apoi zeolitul le poarta in siguranta si inofensiv in afara corpului prin tranzitul intestinal.

Actiuni

Pudra de zeolit nu are efecte toxice sau reactii adverse. Este un detoxifiant, antiviral, antioxidant si imunomodulator foarte eficient.

Indicatii Terapeutice

Adjuvant in: detoxifierea corpului, intoxicatii cu metale grele, intoxicatii cu pesticide, intoxicatii cu xenoestrogeni, iradiere, gastrita hiperacida, infectii intestinale, infectii virale si bacteriene. Datorita proprietatii de absorbtie ale toxinelor, pudra de zeolit este recomandata persoanelor care sufera de cancer.

Pudra de zeolit are un rol foarte important in combaterea stresului oxidativ. Radicalii liberi, care sunt in cea mai mare masura responsabili pentru stresul oxidativ si cauza a peste 200 de maladii, se formeaza in cantitati mai mari din cauza influentei mediului (poluarea aerului, metale grele, pesticide), radiatiilor ultraviolete, alimentatiei cu un continut ridicat de grasimi, tutunului si alcoolului, sau din cauza unei activitati fizice deficitare.

In cazul persoanelor sanatoase, este recomandata in scopul protejarii sanatatii: eliminarea toxinelor, indepartarea stresului oxidativ, scaderea gradului de imbatranire a celulelor si tesuturilor.

Descrierea Proceselor

Zeolitul de granulatie fina-pudra in stare naturala pe care il comercializam este de cea mai buna calitate existenta pe piata. El este folosit de medici specialisti in medicina neconventionala si recunoscut de cercetatori ca fiind cel putin la fel de puternic ca cel aflat in stare lichida cand este folosit in tratamentele terapeutice.Studiile arata ca sub aceasta forma zeolitul activeaza enzimele de tip P 21 din celulele canceroase si are potential antiviral .

Intensifica procesul de detoxifiere si alcalinizare al intregului organism.

Particulele de sodiu, calciu, magneziu si potasiu sunt eliberate din pudra in fluxul sangvin pentru a alimenta corpul si particulele negative intrate in exces in corp,apoi incercuiesc membranele celulare si ajuta la protejarea lor printr-un constant atac asupra radicalilor liberi. Metodele unice ale zeolitului completeaza suplimentele nutritionale existente fara redundanta. Zeolitul este un antioxidant unic. Antioxidantii traditionali absorb radicalii liberi fata de zeolit care prinde in capcana radicalii liberi in structura sa si ii dezactiveaza si apoi eliminandu-i pe cale naturala. Asadar este un complementar antioxidantilor aditionali. Zeolitul prinde in capcana si anuleaza nitrozaminele in tractul digestiv. Nitrozaminele sunt agentii cauzatori de cancer gasiti in carnurile procesate.

Zeolitul natural este singura substanta existenta incarcata cu particule negative din natura care interactioneaza in mod direct cu celulele afectate si absoarbe si neutralizeaza radicalii liberi si toxinele.Zeolitii sunt incarcati negativ permitand schimbul cu particule incarcate pozitiv din elementele inconjuratoare, fara sa-si piarda structura. Asadar cristalele de zeolit actioneaza ca niste mini–bureti absorband radicalii liberi, particulele cancerigene si virale.

Metalele grele ca mercurul, plumbul, cadmiul, arseniul sunt extrem de toxice pentru organism si din nefericire ele se pot gasi oriunde in societatea noastra.Zeolitul are o structura unica si complexa asemanatoare unui fagure de miere.Toate aceste canale si cavitati actioneaza ca o capcana atragand toate toxinele eliminandu-le apoi din organism pe cale naturala.

Mecanismul de actionare al zeolitului impotriva celulelor canceroase este unic, spre deosebire de oricare alta substanta studiata. Teoretic, acesta are rara capacitate de a atrage cantitati enorme de toxine incarcate pozitiv, indirect neutralizand efectul care cauzeaza cancerul. In timpul procesului, zeolitul dezvolta o usoara incarcare pozitiva.

Apoi ele sunt atrase si trase direct catre membrana incarcata negativ a celulelor canceroase. Cand zeolitul se misca in interiorul celulelor canceroase este activata gena celulei de tip P21 Aceasta gena actioneaza ca o suprimare a tumorii prin abilitatea ei de a controla ciclul de dezvoltare a celulei canceroase. Activarea genei P21 se pare ca stopeaza cresterea tumorii inlaturand direct cauzele cresterii.

Ceea ce putem spune este ca zeolitul are efect de chelatare in indepartarea metalelor grele, pesticidelor, ierbicidelor precum si a altor toxine incarcate pozitiv din sistem.

Ceea ce face aceasta posibila este structura cristalina a zeolitului incarcat negativ.

Aceste cristale actioneaza ca niste capcane, avand in interior ioni pozitivi.

Acesti ioni pozitivi inlocuiesc toxinele incarcate pozitiv din organism legandu-i strans de ei si eliminandu-i complet. Unul din beneficiile acestei atasari este eliminarea 100% a acestora. Metalele grele , pesticidele ierbicidele parasesc definitiv organismul ele nefiind depozitate niciunde in organism. Un procent de 40% din zeoliti prind metalele grele din tractul gastrointestinal si 60% prind toxinele din circulatia sangvina si la nivel celular.

Puterea de absorbtie a zeolitului a fost dovedita in timpul dezastrului de la Cernobil când o cantitate uriasa din acesta a fost folosit pentru indepartarea cesiului si strontiului-90 radioactiv inainte ca acestea sa contamineze sistemul local de apa.

Actionand primordial ca un chelator, zeolitul a prins aceste minerale radioactive in capcana structurii cristaline.

Se pare ca zeolitul elimina toxinele din organism in ordine ierarhica.In primul rand el actioneaza in indepartarea plumbului, mercurului, cadmiului si arsenicului. Prima faza poate dura de la una la patru saptamani.Apoi zeolitul indeparteaza toxinele cu grad secundar de prioritate incluzand pesticidele, ierbicidele si plasticele. Se pare ca zeolitul mareste procentul de glucoza din ficat activand a doua faza a functiei de glucuronidare(eliminarea toxinelor din ficat). Acesta elimina ierbicidele, pesticidele si xeno-estrogenii din organism eliminandu-i prin urina. Interesant este faptul ca acesta neutralizeaza efectele nocive ale aflatoxinei.

A treia functie a zeolitului este de a prinde in capcana elementele premergatoare virusului prevenind astfel inmultirea virusului si capacitatea acestuia de a ne imbolnavi. In acest fel zeolitul poate juca un rol important ca un antiviral cu spectru larg.

Mecanismul este urmatorul: virusii sunt alcatuiti din particule subvirale, care in etapa finala de “asamblare” creeaza virusul ca organism de sine statator.

Zeolitul absoarbe parti virale in porii agregatelor micronizate a zeolitului. Aceasta explica de ce zeolitul pare sa impiedice dezvoltarea oricarei infectii virale de exemplu a virusului herpetic1, coxsachie virus B-5, ecco-virus 7, si adeno virus 5.

Imagine microscopica a unei toxine captata de Zeolit®

Exemplificarea dinamicii schimbului cationic

Patruzeci de cazuri anectodice ale herpesului zoster au fost vindecate, bolnavii fiind eliberati de durerile insuportabile in una pina la trei zile de la data administrarii zeolitului. Marturia cazurilor povestite raporteaza efectele sale de eliminare si vindecare a racelii, gripei,a febrei, a hepatitei C virale, metale grele care au produs scleroze multiple si artrita reumatica. Se pare ca efectul antiviral al zeolitului produce in timp o functie de prevenire incepand dupa aproximativ patru-sase saptamani de folosinta când metalele grele, pesticidele, ierbicidele au fost aproape toate eliminate.

Asadar, se pare ca in multe cazuri efectul sau antiviral se poate vedea imediat.

De asemeanea zeolitul este un antioxidant unic. Un antioxidant obisnuit absoarbe excesul de radicali liberi deoarece are un electron fara pereche. Pe de alta parte zeolitul prinde in capcana radicalii liberi in complexa sa structura dezactivandu-i si eliminandu-i. Astfel acesta actioneaza in completarea actiunii antioxidantilor traditionali.